Дългогодишната идея за нов модерен пазар в Момчилград е в

...
 Дългогодишната идея за нов модерен пазар в Момчилград е в
Коментари Харесай

Илкнур Кязим: Изграждаме модерен пазар в Момчилград, помагаме на земеделските производители

 izbori_2023_v1_013

 

Дългогодишната концепция за нов съвременен пазар в Момчилград е в напреднал стадий на създаване. Той се намира на мястото на остарялото пазарище в центъра на града. Една от задачите ни е локалните аграрни производители да имат място, където да осъществят своята продукция, съобщи претендентът за кмет на Община Момчилград от Движение за права и свободи Илкнур Кязим на среща със земеделските производители.

На срещата участваха още националният представител от Движение за права и свободи Адлен Шефкед, ръководителят на Движение за права и свободи – Момчилград Айхан Осман, лидерът на листата за общински съветници Ерсин Юмер и претендентът за общински консултант Сали Дурмуш.

Илкнур Кязим съобщи, че планът се извършва по извоюван план на Община Момчилград със средства от Норвежката асоциация на локалните управляващи.

„ Момчилград е измежду първите общини, които провежда фермерски фестивал с концепцията освен да показа хубостта на Родопите, само че и да сътвори подтик за развиването на дребното земеделие ”, сподели още Илкнур Кязим. Тя напомни, че през годините локалната власт е била в непрекъснат разговор със земеделските производители от общината.

„ По този метод сме търсели решение на всеки ваш проблем пред способените и виновни институции. Благодаря и народните представители от Движение за права и свободи в района, които постоянно са се отнасяли със угриженост при решаването им ”, сподели още кметът на Община Момчилград и претендент за втори мандат.

„ Държавата би трябвало да обърне особено внимание към дребните аграрни производители и те да бъдат приоритет в бранша. Надявам се, че през идващите месеци фокусът ще бъде ориентиран точно към вас. Веригата сред потребителите и производителите би трябвало да се съкрати. Процесът с бюрокращината също би трябвало да се опрости оптимално ”, съобщи националният представител от Движение за права и свободи Адлен Шефкед. Тя уточни, че Момчилград е модел за общините в България с организирането на фармфеста.

На срещата участваха и специалисти от Местната инициативна група Момчилград – Крумовград, които разясняваха опциите за кандидатстване с планове за стопанствата им.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР